TRENDS & EXCLUSIVES

Door onze goede contacten met kwekers en onze neus voor trends hebben wij een aantal bijzondere producten in ons assortiment die wij exclusief aanbieden. Zo is ons aanbod altijd net even anders… Door op deze manier te werken zijn wij zeker van de versheid van de bloemen en continue kwaliteit. Ook krijgen we meer informatie over de bloem; achtergrondinformatie maar ook de manier van kweken (biologisch, duurzaam). Daarnaast kunnen wij bijzondere partijen bloemen selecteren bijvoorbeeld met afwijkende lengte of op een andere manier verpakt. Vaak hebben wij exclusiviteit op bijzondere bloemen.

We zijn trots op onze unieke Dobbe tulp. Een tulp zoals u die nog nooit heeft gezien, gekweekt door de vader van Patrick zelf. Elk jaar kweekt hij zo’n 450.000 biologische tulpen in ruim 100 verschillende soorten. Deze tulpen hebben eigenschappen die je nergens anders tegenkomt; ze hebben de meest prachtige kleuren en vormen, de stelen zijn langer en dikker en ze hebben een langere vaasduur. Alle tulpen worden stuk voor stuk met een mesje van het land gestoken. Een product waar onze klanten, terecht, specifiek naar vragen.

Dat geldt ook voor onze andere topper: de roos uit Ecuador die onder unieke omstandigheden worden gekweekt. Ze hebben zeer grote koppen, bijzondere kleuren en zijn verrassend sterk; ze behoren tot de mooiste rozen die er zijn. De ‘garden roses’ ruiken bovendien extra lekker.

Omdat wij veel snijbloemen direct bij specialistische kwekers in Nederland inkopen hebben wij ook bijvoorbeeld exclusieve hortensia’s, amaryllissen, eustoma’s, gladiolen en pioenrozen in het assortiment. Evenals onze bijzondere rozebottels en de wilde ilex.

Vanaf begin augustus tot begin november hebben we altijd een zeer exclusief assortiment snijdahlia’s direct van de kweker. Deze bijzonere kweker teelt wel 50 verschillende soorten in diverse variëteiten. Denk bijvoorbeeld aan decoratieve-, ster-, en balvormige dahlia’s in vele uiteenlopende kleuren met lengtes variërend van 50 tot wel 120 cm. Iedere maandag, woensdag en donderdag worden deze dahlia’s exclusief bij ons geleverd en zijn zeer succesvol.

Tevens hebben we vanaf eind mei tot eind oktober altijd een vaste biologische kweker die gedurende het seizoen een afwisselend assortiment met mooie zomerbloemen heeft. Deze kweker levert minimaal 2 keer per week op maandag en woensdag.

Trends

Daarnaast spelen we altijd in op de meest recente trends en ontwikkelingen in zowel binnen- als buitenland. Op dit moment zijn droogbloemen enorm populair. Een groot aanbod hiervan vindt u dan ook in onze inspiratieruimtes, in de shop en ook in onze online winkel.

We houden wereldwijd de trends in de gaten. Daarom kopen we dan ook niet alleen in op veilingen en bij kwekers in eigen land, maar ook in bijvoorbeeld Frankrijk en Italië waar voor ons ook de voordelen gelden door direct bij de kweker in te kopen. En daar profiteert u dus ook van.